Akhisar Eksen Liseleri eğitim dünyasında öncü rolünü sürdürmeye devam ediyor.

Akhisar Eksen Liseleri eğitim dünyasında öncü rolünü sürdürmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 vizyonu ile uyumlu Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları bugün öğrencilerimize Yabancı Diller Bölüm Başkanı Ajlan Abudak tarafından tanıtıldı.

Dünya Liderleri 2015 yılında, 2030'a kadar 3 önemli işi başarmak için 17 Küresel Amaç  üzerinde uzlaştı. Aşırı yoksulluğu sona erdirmek. Eşitsizlik ve adaletsizlik ile mücadele. İklim
değişikliğini düzeltme. Sürdürülebilir kalkınma için Küresel Amaçlar bu taahhütleri gerçekleştirebilir.
 Bütün ülkelerde. Tüm insanlar için. Bunların gerçekleşebilmesi için herkesin bu hedefleri bilmesi
 gerekiyor.

Okul müdürü Halil İbrahim Yarıcı'da konuşmasında şunları söyledi: Akhisar Eksen Liseleri olarak geleceğin dünya vatandaşlarını yetiştirme vizyonumuzun önemli bir adımı olarak, SKA'ların
okul genelinde gerçekleştirelecek tüm etkinlik ve projelerin merkezinde olmasına karar verdik. Her
 öğrencimiz bireysel yada takım çalışması olsun tüm branşlarda üretecekleri çalışmaları, bu amaçların  çerçevesinde gerçekleştireceklerdir. Bu sayede öğrencilerimizin tüm çalışmaları uluslararası bir  tanınırlık için ilk adımı en başından atmış olacaktır.

Bireysel öğrenci portfolyolarımız bu çalışmalar ile  doldurulacak, bu amaçlar doğrultusunda uluslararası projelere katılınılacaktır. Yerelden başlayarak evrensel çapta pozitif değişimin öncüleri olmaları için tüm hedefler, başta İngilizce dersi olmak
üzere tüm branş derslerimizde tek tek işlenecektir. Bununla ilgili tüm altyapı çalışmalarımız hazırdır.

Öğrenciler her ay bu amaçlardan biri hakkında bireysel sunum veya proje hazırlayacaklar. Sınıflarımızda yer alan SKA flamaları her ay değişecek ve her ay öğrenciler yeni bir amaç için bir başka sunum hazırlayacaklar. Bu sunumlar ve projeler arasından en başarılı olanlardan 15 tanesinin sahipleri Mayıs ayında düzenlenecek geniş kapsamlı İstanbul üniversite gezisine katılma hakkı kazanacaktır. Öğrencilerimizin yaratıcı sunum ve katma değeri yüksek projeler üreterek geleceğin iş dünyasında karar alıcılar olmaları için en son pedagojik yaklaşımları uyguluyoruz. Akhisar Eksen Okulları için hayal etmek bilgiden değerlidir.