Eksen Koleji okul öncesi öğrencileri ''Let's save our planet (Gezegenimizi kurtaralım) '' adlı   projesinde  toprak kirliliği konusunda ,  toprağın insan etkinlikleri ile kirletilmemesi gerektiğini  , yaşamın devamı için  korunması gerektiğini izlediği belgesellerle ve yaptığı  etkinliklerle  öğrendiler. Toprak kirliğinin toprakta yaşayan canlılar ile yetişen ve yetiştirilen bitkileri  etkilediğini  öğrendi.  Gıda atıkları ve meyve kabukları ile kompost yaparak hem çevreyi kirletmemeyi hem de toprağımız için besin hazırlayarak bilinçlendiler.