Düşünme becerileri

Dört yıl boyunca uzman öğretmen kadrosunun hazırladığı dersler

Düşünme Becerileri, uzman öğretmenler tarafından Eksen Okullarına özgü hazırlanmış, okul öncesinde başlayıp ilkokulda Eksen Okullarına özgün yayınları  ile haftalık bir ders saati olarak da devam eden kapsamlı bir programdır.  En değer verdiğimiz 21. yüzyıl becerilerinden olan  “düşünme becerileri”   Eksen’de büyük bir özenle uygulanır.

Eksen Okullarında: Bilim ve Yaratıcılık Atölyesi – BİYA

Okul öncesinde ve ilkokulda aşamasından itibaren sürdürülen Bilim ve Yaratıcılık çalışmaları, fen bilimlerine öğrencilerin doğal bir ilgi geliştirmesi için hazırlanmıştır. Amaç, öğrencinin karşısına gelen bilimsel materyale olan ilgisini belirlemek ve bilimin temel kavramlarını anlamasını sağlamaktır. Ders konuları, Eksenlilerin en çok merak ettiği başlıklarda doğa bilimleri, fen bilimleri, mühendislik ve uzay bilimleridir.

Yalnızca Eksen’de: Özgün Kodlama Müfredatı

5 yaştan 7. sınıfa dek aralıksız olarak verilen kodlama ve programlama eğitimi;  problem çözme, karar verme ve yenilikçi çözümler üretme anlamına gelen “Bilgi İşlemsel Düşünme” ile algoritmik düşünme becerileri yapılan çalışmalar ile geliştirilmektedir.