Akhisar Eksen Kolejinde ERASMUS+ Heyecanı Başladı

‘Litre Litre Ekolojik Çevre’ Projesiyle ERASMUS+ günleri başladı. Romanya, Makedonya ve Polonya’dan gelen misafir öğrenciler ve Akhisar Eksen Koleji öğrencileri Proje Koordinatörü Sevda Ertürk ve Ece Taşkıran önderliğinde oluşturulan 3 günlük yoğun program başladı.

ERASMUS+ Litre Litre Ekolojik Çevre projesi hava,su ve toprak kirliliğine dikkat çekerek, bu kirliklerin oluşumları, değerlendirilmesi ve çözüm yollarına gidecek olan öğrenciler ilk gün tanışarak streslerini atmak için beden eğitimi öğretmenimiz Ebru Danabaş ile sabah sporu yaptılar. Tanışma oyunu olarak adlandırdığı birbirlerini daha yakından tanımalarına olanak sağlayan oyundan sonra Akhisar Belediyesi Atık Toplama Tesis sorumlusu Hakan Halıcılar okulumuzun konferans salonunda Akhisar’da bulunan katı ve sıvı atıkların toplanmaları, ayrıştırmaları ve geri dönüşüme kazandırılması sürecini aktardı. Öğrencilerimiz okulumuzu da tanıması açısından Akhisar Eksen Koleji kantininde çay molası ile sohbet fırsatı yakaladılar.

ERASMUS+ projesine dahil olan 4 ülkeden 30 öğrencilerimiz Akhisar’ın medeniyet ve tarih açısından en eski yerleşim yerlerinden biri olması nedeniyle Akhisar müzesi, ilk yapılan 7 kiliseden biri olan Tepe Mezarını ziyaret ettiler. Akhisar Belediyesi işbirliği ile yürütülen proje kapsamında Akhisar tarihimiz öğrencilere aktarıldı.

EGEA’da öğle yemeği için mola veren öğrenciler EGEA restoranının tarihçesini ise işletme sahibi İsmail Kantarcıoğlu’ndan dinlediler. Manisa’nın şehzadeler şehri olması sebebiyle Manisa ilini ve tarihi cami ve müzelerini ziyaret eden öğrenciler ilk günün sonunda misafir oldukları Akhisar Eksen Koleji öğrencilerinin evlerinde akşam yemeğine misafir oldular.